088 8900 780 office@mobiresult.nl

Projecten

Fietsstimulering en implementatie fietsbeleid in de praktijk

Fietsstimulering en implementatie fietsbeleid in de praktijk 

Al sinds 2014 helpt MobiResult werkgevers, werkgeversorganisaties, de overheid en bewonersgroepen om de e-bike in te zetten om op een andere manier naar het werk te reizen. Of de aanleiding nu een vitaliteitsprogramma of een wegafsluiting is, de e-bike heeft zijn belang als alternatief voor de auto of het OV inmiddels ruimschoots bewezen. 

Wij werken vanuit een praktische aanpak door forenzen middels een e-bikeproef kennis te laten maken met dit moderne vervoermiddel. Verder helpen wij hands-on om een moderne fietsregeling op te stellen en te implementeren. Vaak werken we met lokale leveranciers samen om tot de beste oplossing te komen. 

Nijmegen Arnhem

MobiResult faciliteert al meerdere jaren verschillende e-bikeproeven in de regio Nijmegen – Arnhem. Binnen het programma Slim & Schoon Onderweg werken we samen met werkgevers, werkgeversorganisaties, bewoners en de overheid om de e-bike in te zetten om op een nadere manier naar het werk te reizen. Of de aanleiding nu een vitaliteitsprogramma of een wegafsluiting is, de e-bike heeft zijn belang als alternatief voor de auto of het OV inmiddels ruimschoots bewezen. 

Wegwerkzaamheden N844

Om potentiële deelnemers te enthousiasmeren en verleiden moeten zij horen, zien en voelen. Onze ervaring heeft geleerd dat voor het bereiken van een maximaal aantal deelnemers een combinatie van offline, online alsmede fysiek communicatie het beste werkt. Om de Fietsen Verleer Je Nooit! campagne in de eerste fase binnen organisaties te communiceren hebben we een communicatie toolkit ontwikkeld met het doel om zoveel mogelijk deelnemers te werven. Deze toolkit wordt in overleg met de werkgever op maat samengesteld en bestaat uit o.a. digitale logo’s, posters, rollup banners, flyers, (auto)deurhangers, routemapje met belangrijkste fietsroutes naar de werklocatie en fietstips. Met de online fietscoach Fred is er altijd een vraagbaak aanwezig

Heijendaal het best bereikbaar met de e-bike

Op een centrale kick-off bijeenkomst wordt de campagne verder intern gepresenteerd door zowel vertegenwoordigers van werkgevers als een Fietsen Verleer je Nooit! vertegenwoordiger. Tijdens deze sessie worden het doel van de campagne, de mogelijkheden en voorwaarden uitgelegd en kunnen geïnteresseerde medewerkers kennismaken met de proef e-bikes en de campagne. Om ook te kunnen ‘voelen’ en de bezoekers te verleiden zullen naast de benodigde materialen uiteraard ook de e-bikes aanwezig zijn. Potentiële deelnemers kunnen direct hun e-bike reserveren in het speciale “BoekJeFiets” reserveringssysteem.